Κυριακή 6 Μαΐου 2012

Σούπερ – Πανσέληνος: Πως επηρεάζει τα ζώδια!

Μια διαφορετική και ξεχωριστή πανσέληνος (super moon) σχηματίζεται στις 6.35 το πρωί της 6ης Μαΐου.
Ο λόγος που την κάνει ξεχωριστή είναι ότι το φεγγάρι θα βρίσκεται πιο κοντά στη γη από κάθε άλλη φορά και θα φαίνεται εξαιρετικά μεγάλο. Το γεγονός αυτό την κάνει πιο ισχυρή από άλλες φορές, ενώ παράλληλα το ζώδιο του Σκορπιού στο οποίο διαμορφώνεται ανήκει στην κατηγορία των πιο «μυστικιστικών» ζωδίων.
Στο φαινόμενο συμμετέχει η Λίλιθ – που κυβερνά το ζώδιο του Σκορπιού – και ο Δίας. Έτσι, η πανσέληνος σηματοδοτεί μια εξαιρετικά έντονη στιγμή κατά την οποία τα συναισθήματά μας βρίσκονται στο ζενίθ και μας καλούν να κάνουμε ριζικές αλλαγές, να «σκοτώσουμε» ότι μας πληγώνει και να «γεννήσουμε» μια καινούργια ενέργεια που θα μας αναζωογονήσει.
 
Ο φόβος του λάθους αυτή τη στιγμή είναι αισθητά μειωμένος καθώς η ανάγκη για απεγκλωβισμό από τις δυσκολίες υπερισχύει από κάθε τι άλλο. Τα ζώδια που θα ευνοηθούν περισσότερο είναι τα ζώδια του νερού και της γης (Ταύροι, Καρκίνοι, Παρθένοι, Σκορπιοί, Αιγόκεροι και Ιχθείς).
 
Κριός
 
Αγαπητέ Κριέ, η σούπερ-πανσέληνος πραγματοποιείται στον όγδοο οίκο του ηλιακού σου ωροσκοπίου και πρόκειται να σου δημιουργήσει έναν προβληματισμό σχετικά με τα οικονομικά σου. Με την στενή σύνοδο Ήλιου – Λίλιθ και Δία θα διαπιστώσεις ότι οι σπατάλες που έχεις κάνει είναι πολύ μεγάλες και θα συνειδητοποιήσεις ότι το χρήμα είναι απαραίτητο για μια αξιοπρεπή διαβίωση και όχι για «επιδείξεις» ειδικά αυτή την εποχή.
 
Το γεγονός ότι ανήκεις στην κατηγορία των ατόμων που ακόμα έχουν έσοδα και δεν έχουν επηρεαστεί ιδιαίτερα από την κρίση, ίσως σε ωθήσει να ξεκινήσεις μια συστηματική αποταμίευση ή να προχωρήσεις σε μια επένδυση που θα φανεί αρκετά αποδοτική.
 
Ένα άλλο σημαντικό θέμα που θα φωτίσει το γεμάτο φεγγάρι είναι η σεξουαλικότητά σου. Έφτασε η ώρα που μπορείς να ξεπεράσεις τις αναστολές σου και να «εξομολογηθείς» τον έρωτά σου σε ένα άτομο που σκέφτεσαι εδώ και καιρό.
 
Ταύρος
 
Φίλε Ταύρε, η πιο φωτεινή πανσέληνος της χρονιάς, πραγματοποιείται στο πολικό ζώδιο του Σκορπιού, και πρόκειται να σου δημιουργήσει ερωτηματικά σχετικά με την πορεία των σχέσεών σου. Η συμμετοχή της Μαύρης Σελήνης και του Δία θα φέρει στην επιφάνεια όλα τα προβλήματα που υποβόσκουν και θα αναγκαστείς να πάρεις σημαντικές αποφάσεις.
 
Είτε πρόκειται για τη σχέση σου, είτε για έναν επαγγελματικό συνεταιρισμό, ίσως είναι προτιμότερο να κάνεις μια ουσιαστική συζήτηση που θα λύσει πολλά ερωτήματά σου, παρά να μπλέξεις σε διαμάχες που θα αποδειχθούν χρονοβόρες και χωρίς νόημα.
 
Εξάλλου, το διάστημα αυτό προσφέρεται για να επικεντρωθείς στον εαυτό σου, να κάνεις τις αλλαγές που θα σε βοηθήσουν να ξεπεράσεις τις ανασφάλειές σου και να βάλεις πιο υγιείς βάσεις για το μέλλον σου.

Δίδυμοι
 
Φίλε Δίδυμε, η πορεία των επαγγελματικών σου φαίνεται ότι σε προβληματίζει εδώ και αρκετό καιρό και ίσως είναι καιρός να εκδηλώσεις τώρα τις ανησυχίες σου. Η σούπερ-πανσέληνος θα σου δώσει την ευκαιρία να εκφράσεις σκέψεις και συναισθήματα που κρατάς κρυφά και να αντιδράσεις για κάθε αδικία.
 
Είναι φυσικό να νιώθεις ότι υπάρχουν άτομα που προσπαθούν να σε διαβάλλουν - γιατί πράγματι υπάρχουν -  ίσως όμως δεν ξέρεις – και θα το διαπιστώσεις τώρα – ότι υπάρχουν και πολλοί υποστηρικτές που θα σε βοηθήσουν να ξεπεράσεις τις όποιες δυσκολίες.
 
Η πανσέληνος επίσης θα σου δώσει την ευκαιρία να ενδιαφερθείς περισσότερο για τη φυσική σου κατάσταση και να εντάξεις στην καθημερινότητά σου αθλητικές δραστηριότητες και διατροφικές αλλαγές που θα τονώσουν τον οργανισμό σου. Πρόσεξε λοιπόν τον εαυτό σου και θα ανταμειφθείς ασκώντας γοητεία στον περίγυρο σου!

Καρκίνος
 
Φίλε Καρκίνε, ιδιαίτερα σημαντική είναι για σένα η πανσέληνος που πραγματοποιείται στις 6 Μαΐου, καθώς πέρα από το γεγονός ότι το φεγγάρι είναι πιο κοντά στη γη από κάθε άλλη φορά, η Σελήνη είναι η δική σου κυβερνήτης και σε επηρεάζει ακόμα πιο πολύ.
 
Ευτυχώς πρόκειται για μια πολύ θετική επιρροή, αφού ο πέμπτος οίκος του ηλιακού σου ωροσκοπίου, είναι ο τομέας που σχετίζεται με τα πιο ευχάριστα ζητήματα. Έτσι για το επόμενο δεκαπενθήμερο θα έχεις την ευκαιρία να απολαύσεις τον έρωτα, να διασκεδάσεις αλλά και να δημιουργήσεις τις προϋποθέσεις της επιτυχίας σου.
 
Αν ασχολείσαι με επιχειρήσεις, καλλιτεχνικά επαγγέλματα ή με τον τομέα της εκπαίδευσης θα έχεις ακόμα μεγαλύτερα οφέλη. Τέλος, αν είσαι αδέσμευτος, η Λίλιθ σε αντίθεση με την Σελήνη, είναι πιθανό να σου αποκαλύψει ένα κρυφό πάθος μέσα από το φιλικό σου περιβάλλον.
 
Λέων
 
Αγαπητέ Λέοντα, ο τομέας του σπιτιού και της οικογένειας «φωτίζεται» από την σούπερ-πανσέληνο που πραγματοποιείται στις 6 Μαΐου. Έτσι, το επόμενο δεκαπενθήμερο προσφέρεται για να αναθεωρήσεις κάποιες απόψεις σου και να δρομολογήσεις αλλαγές στον χώρο που ζεις.
 
Το γεγονός ότι οι αυξημένες επαγγελματικές υποχρεώσεις σου, σου αφήνουν λίγο χρόνο για την οικογένειά σου, είναι πολύ πιθανό να δημιουργήσει εντάσεις, που θα ξεπεραστούν μόνο αν κάνεις ορισμένες υποχωρήσεις.
 
Αν είναι απαραίτητο να ανακαινίσεις ένα μέρος του σπιτιού σου, να μετακομίσεις ή απλά να είσαι παρών σε κάποιες οικογενειακές αποφάσεις, φρόντισε να αλλάξεις τη στάση σου και να συμμετάσχεις ενεργά και σύντομα θα διαπιστώσεις ότι κι εσύ ο ίδιος θα νιώσεις καλύτερα με τον εαυτό σου. Ευκαιρία για ανανέωση!
 
Παρθένος
 
Αγαπητέ Παρθένε, η πιο φωτεινή πανσέληνος της χρονιάς, πραγματοποιείται στις 6 Μαΐου στον άξονα του ωροσκοπίου σου που σχετίζεται με την επικοινωνία, τα ταξίδια και το συγγενικό σου περιβάλλον. 
 
Έτσι το επόμενο δεκαπενθήμερο, θα θελήσεις να αναπληρώσεις το χαμένο χρόνο και να αποκαταστήσεις τις επαφές σου με άτομα που έχεις να δεις αρκετό καιρό. Οι φίλοι και οι συγγενείς θα σου προσφέρουν ευχάριστα διαλείμματα από τις υποχρεώσεις σου, ενώ ορισμένες επαγγελματικές συναντήσεις με σημαντικά άτομα, θα σου δώσουν χρήσιμες συμβουλές για το μέλλον σου.
 
Τα ταξίδια - ακόμα και μικρής διάρκειας – θα σε αποφορτίσουν από το άγχος της καθημερινότητας και αν είσαι ελεύθερος, η συμμετοχή της Λίλιθ σου επιφυλάσσει μια γνωριμία άκρως ερωτική. Αν είσαι δεσμευμένος, ετοιμάσου να ζήσεις ευχάριστες ερωτικές στιγμές.

Ζυγός
 
Φίλε Ζυγέ, η πανσέληνος που πραγματοποιείται στις 6 Μαΐου, σου προσφέρει μια εξαιρετική ευκαιρία να λύσεις τα οικονομικά προβλήματα που σε απασχολούν εδώ και καιρό.
 
Η Λίλιθ και ο Δίας σε στενή σύνοδο με τον Ήλιο θα σε βοηθήσουν να οργανώσεις ένα πλάνο που αν το εφαρμόσεις θα απεγκλωβιστείς από τα αδιέξοδα που έχουν δημιουργηθεί. Το πιο φωτεινό φεγγάρι της χρονιάς θα σου δείξει τις λανθασμένες κινήσεις που σε έφτασαν σε οριακό σημείο και παράλληλα θα σου προσφέρει μια νέα πηγή εισοδήματος που θα σε βοηθήσει να αποκαταστήσεις τα πράγματα.
 
Το πιο σημαντικό ωστόσο είναι ότι το επόμενο διάστημα, η σχέση σου με τα χρήματα θα αλλάξει προς το καλύτερο, έστω και αν αυτό σημαίνει ότι θα μπορέσεις να φρενάρεις τον αυθορμητισμό σου και να γίνεις πιο φειδωλός στις σπατάλες.

Σκορπιός
 
Αγαπητέ Σκορπιέ, η σούπερ-πανσέληνος πραγματοποιείται στο δικό σου ζώδιο και σου δίνει την ευκαιρία να χαλαρώσεις τους ρυθμούς σου και να αφιερώσεις επιτέλους χρόνο στις δικές σου ανάγκες, στον εαυτό σου και στον σύντροφό σου.
 
Έτσι, το επόμενο δεκαπενθήμερο, θα πάρεις ριζικές αποφάσεις και θα προχωρήσεις σε αλλαγές που είναι απαραίτητες για την μελλοντική σου ευμάρεια. Το γεγονός ότι η Λίλιθ και ο Δίας συμμετέχουν σ’ αυτό το φαινόμενο, δείχνει ότι μπορεί να υπάρχουν θέματα στην αισθηματική σου ζωή που πρέπει να ξεκαθαρίσουν.
 
Αν είσαι ήδη δεσμευμένος και τρέφεις ένα κρυφό πάθος για κάποιο άτομο, θα πρέπει να ξέρεις πώς τίποτα δεν μένει κρυφό – ειδικά κάτω από το πιο φωτεινό φεγγάρι της χρονιάς – και θα πρέπει να πάρεις τα μέτρα σου. Εκτός βέβαια και αν έχεις ήδη αποφασίσει να προχωρήσεις μόνος σου σε αποκαλύψεις και να χαράξεις μια νέα πορεία.
 
Τοξότης
 
Αγαπητέ Τοξότη, μια ξεχωριστή και ιδιαίτερη πανσέληνος πραγματοποιείται στις 6 Μαΐου στον δωδέκατο οίκο του ηλιακού σου ωροσκοπίου. Από αυτή τη θέση σε καλεί να κάνεις μια ενδοσκόπηση και να προχωρήσεις σε διορθωτικές κινήσεις προκειμένου να εξασφαλίσεις ένα καλύτερο μέλλον. Η συμμετοχή του κυβερνήτη σου Δία αλλά και της Μαύρης Σελήνης θα σε βοηθήσει να επιστρατεύσεις την διαίσθησή σου και να βρεις καινούργιες διεξόδους.
 
Η καθημερινότητά σου αλλά και ο τομέας της εργασίας σου, θα διαφοροποιηθούν το ερχόμενο διάστημα, και δεν αποκλείεται να αναζητήσεις μια νέα κατεύθυνση στο εξωτερικό ή και να αποδεχτείς μια τέτοια πρόταση.
 
Αν διατηρείς ένα κρυφό πάθος για κάποιον (...ευνείται ιδιαίτερα η σχέση με συνάδελφο σου), ίσως είναι η κατάλληλη στιγμή να το αποκαλύψεις.

Αιγόκερως
 
Κάθε πανσέληνος προσφέρεται για απολογισμούς, ξεκαθαρίσματα και νέους στόχους φίλε Αιγόκερε, και παρόλο που δεν είσαι φίλος των αλλαγών, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να ασχοληθείς με κάποια θέματα που κρίνονται απαραίτητα.
 
Ένα από αυτά τα θέματα είναι η αξιολόγηση των φίλων σου, καθώς θα υπάρξουν αποκαλύψεις που θα κλονίσουν την εμπιστοσύνη σου. Ίσως είναι καιρός να αποκοπείς από άτομα που σε επηρεάζουν αρνητικά και να δημιουργήσεις ένα νέο φιλικό κύκλο που θα ταιριάζει καλύτερα με τα ενδιαφέροντά σου.
 
Αρκετοί από σας θα θελήσετε το επόμενο δεκαπενθήμερο να συνάψετε μια νέα συνεργασία και να προχωρήσετε σε μια επένδυση που μπορεί να απαιτεί ένα μεγάλο κεφάλαιο, θα αποφέρει όμως εξίσου σημαντικά ποσά στο μέλλον.

Υδροχόος
 
Φίλε Υδροχόε, η σούπερ πανσέληνος πραγματοποιείται στις 6 Μαΐου στον τομέα της καριέρας σου και σηματοδοτεί σημαντικές αλλαγές στα επαγγελματικά σου. Οι αλλαγές αυτές μπορεί να σχετίζονται με ένα διαφορετικό πόστο, μια αλλαγή επαγγελματικού χώρου, ή ακόμα και μια εντελώς διαφορετική κατεύθυνση από αυτή που είχες μέχρι τώρα.
 
Οι εξελίξεις αυτές μάλιστα θα πυροδοτήσουν πλήθος αλλαγών και σε άλλους τομείς της ζωής σου.
 
Ένα νέο φιλικό περιβάλλον, ένας νέος κύκλος ενδιαφερόντων και στόχων ή ακόμα και μια μετακόμιση σε ένα διαφορετικό μέρος από αυτό που ζούσες μέχρι τώρα, θα έρθουν σαν φυσικές συνέπειες και θα διαφοροποιήσουν την πορεία της ζωής σου.

Ιχθείς

Φίλε Ιχθύ, η πανσέληνος που πραγματοποιείται στις 6 Μαΐου στο συμβατό ζώδιο του Σκορπιού, είναι αρκετά θετική για σένα και πρόκειται να σου ανοίξει νέους δρόμους και προοπτικές.
 
Μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο, θα κάνεις σημαντικές γνωριμίες με άτομα που θα επηρεάσουν σε μέγιστο βαθμό τις απόψεις και τις αντιλήψεις σου. Η κοσμοθεωρία σου σιγά – σιγά θα αλλάξει και θα στραφείς σε ενδιαφέροντα που μέχρι τώρα δεν σε απασχολούσαν, ενώ δεν αποκλείεται και να θελήσεις να επιστρέψεις στα θρανία.
 
Τα ταξίδια που θα προγραμματίσεις αυτό το διάστημα – έστω και αν γίνουν λίγο αργότερα – θα σου δώσουν την ευκαιρία να μελετήσεις διαφορετικούς πολιτισμούς ή ακόμα και θρησκείες. Ένας καινούργιος έρωτας με ένα άτομο διαφορετικής νοοτροπίας ή κουλτούρας είναι επίσης πολύ πιθανός.
πηγή:myastro.gr