Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

ALFA ROMEO MiTo 1.4 GPL Turbo

  Μία νέα έκδοση με κινητήρα που λειτουργεί με βενζίνη και υγραέριο προστέθηκε στην γκάμα της MiTo. Η GPL  χρησιμοποιεί τον κινητήρα 1.4 Turbo
ο οποίος αποδίδει 120 ίππους, έχοντας όμως ιδιαίτερα μειωμένο κόστος χρήσης.
   Ο κινητήρας μπαίνει σε λειτουργία πάντα χρησιμοποιώντας βενζίνη και ύστερα από μερικά δευτερόλεπτα αλλάζει αυτόματα σε υγραέριο. Ο οδηγός όμως μπορεί να επιλέξει το καύσιμο που επιθυμεί μέσω του διακόπτη αλλαγής που βρίσκεται κοντά στον πίνακα οργάνων. Η αλλαγή αυτή μπορεί να γίνει και όταν η MiTo βρίσκεται σε κίνηση. Δίπλα ακριβώς στο διακόπτη, βρίσκεται η ένδειξη της ποσότητας στο ρεζερβουάρ υγραερίου, το οποίο βρίσκεται στο χώρο αποσκευών. Στην περίπτωση που το υγραέριο τελειώσει, τότε αυτομάτως ο κινητήρας επιλέγει τη βενζίνη χωρίς να χρειαστεί να επέμβει ο οδηγός.
   Με δεδομένο ότι η τιμή του υγραερίου δεν ξεπερνά το 1 ευρώ/λίτρο, υπολογίζεται ότι το κόστος του καυσίμου μπορεί να μειωθεί μέχρι και 50% σε σύγκριση με την αντίστοιχη βενζινοκίνητη έκδοση.
  Παράλληλα, η MiTo GPL έχει αυτονομία που ξεπερνά τα 1.200 χιλιόμετρα, ενώ παραμένουν οι εξαιρετικές της επιδόσεις (0-100 χλμ./ώρα σε 8.8'' και τελική ταχύτητα 198 χλμ./ώρα).
  Η ALFA ROMEO MiTo 1.4 GPL Turbo 120 hp διατίθεται αποκλειστικά στην έκδοση Distinctive με αρχική τιμή 19.800 ευρώ, αλλά εκτός από το όφελος των 960 ευρώ της απόσυρσης, έχει και επιπλέον έκπτωση 900 ευρώ.
πηγή:pro.com.gr