Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Η Κρήτη στην Τουρκία μέσω CNN Turk

Η τσικουδιά και ο… τάκος πάνε Άγκυρα. Γνωστή σε όλη την Τουρκία θα γίνει η Κρήτη μέσω του τηλεοπτικού δικτύου CNN Turk.
Πριν από λίγες μέρες ομάδα παραγωγής του μεγάλου ειδησεογραφικού τουρκικού καναλιού, με επικεφαλής το γνωστό δημοσιογράφο Fatih Turkmenoglou, επισκέφθηκε την Περιφέρεια Κρήτης και τον περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη, στο πλαίσιο μεγάλου τουριστικού αφιερώματος που ετοιμάζει ο τουρκικός σταθμός. Ο τουρισμός άλλωστε μπορεί να λειτουργήσει θετικά στις σχέσεις των δυο χωρών που τον τελευταίο καιρό δεν ήταν και στο καλύτερο σημείο τους.

Ο δημοσιογράφος Fatih Turkmenoglou που είναι παρουσιαστής μιας πολύ δημοφιλούς τουριστικής εκπομπής με τίτλο «Η ζωή είναι ωραία ταξιδεύοντας», θα προβάλλει ταξιδιωτικό αφιέρωμα στην Κρήτη και αναμένεται να προβληθεί τον μήνα Ιούλιο στο δορυφορικό κανάλι. Το CNN Turk εχει προγραμματίσει να προβάλει συγκεκριμένα τέσσερις ωριαίες εκπομπές μια για κάθε Περιφερειακή Ενότητα του νησιού. Η κρητική φιλοξενία, τα ήθη και τα έθιμα του νησιού αλλά και την περίφημη κρητική κουζίνα θα γνωρίσουν οι κάτοικοι της γειτονικής χώρας με σκοπό την προσέλκυση μεγάλου αριθμού τουριστών.

Ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης καλωσορίζοντας τον Τούρκο δημοσιογράφο με τον γνωστό φιλόξενο κρητικό τρόπο, ανέφερε ότι οι δύο χώρες μπορούν να λύσουν ειρηνικά τις όποιες διαφορές που υπάρχουν, για την πρόοδο και την ανάπτυξη των δύο χωρών. «Τους δύο λαούς τους ενώνουν περισσότερα σε σχέση με αυτά που τους χωρίζουν. Τις σχέσεις θα πρέπει να τις αναπτύξουμε προς όφελος της ειρήνης και των χωρών μας. Η Κρήτη είναι ένα πανέμορφο νησί και περιμένουμε τους Τούρκους τουρίστες για διακοπές, άλλωστε πολλοί Έλληνες επιλέγουν την γειτονική χώρα για διακοπές».

Την ίδια στιγμή, ο τούρκος δημοσιογράφος εμφανίστηκε εντυπωσιασμένος και από την πλευρά του εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για την φιλοξενία και τις ομορφιές της Κρήτης. «Για πρώτη φορά επισκέπτομαι την Κρήτη και αποτελεί για μένα μια πρωτόγνωρη εμπειρία. Επισκεφθήκαμε ολόκληρο το νησί, και ολοκληρώνουμε μια θαυμάσια παραγωγή-αφιέρωμα στη Κρήτη».
blue-hornet team