Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Με συννεφιά και τοπικές καταιγίδες μας αποχαιρετά ο Οκτώβρης

Τελευταία μέρα του Οκτώβρη σήμερα και ο καιρός προβλέπεται ιδιαίτερα συννεφιασμένος και βροχερός.
Σήμερα Τετάρτη, θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες στα νοτιοανατολικά, που από το βράδυ θα επεκταθούν και στα βορειοδυτικά, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί ισχυροί, φτάνοντας μέχρι και 7 μποφόρ στο Ιόνιο.
Στην Αττική θα σημειωθούν λίγες παροδικές νεφώσεις και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου
Στην Θεσσαλονίκη, 8α σημειωθούν λίγες τοπικές νεφώσεις, που βαθμιαία θα πυκνώσουν και είναι πιθανό να σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 20 βαθμούς Κελσίου.
Στη Μακεδονία και τη Θράκη, ο καιρός θα είναι επίσης βροχερός, αφού στην κεντρική Μακεδονία θα υπάρξουν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις που το βράδυ στη δυτική Μακεδονία θα αυξηθούν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 8 έως 20 βαθμούς Κελσίου ενώ στη δυτική Μακεδονία από 2 έως 16 βαθμούς Κελσίου.
Στα Νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο, θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Στα βορειοδυτικά από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από το βράδυ σποραδικές καταιγίδες που τη νύχτα θα ενταθούν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο θα κυμανθεί από 6 έως 19 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο, θα σημειωθούν λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 23 βαθμούς Κελσίου.
Στις Κυκλάδες και τη Κρήτη θα σημειωθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες, ενώ τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην Κρήτη και πιθανώς πρόσκαιρα στις Κυκλάδες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 18 έως 23 βαθμούς Κελσίου.
Στα Νησιά Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα νότια σποραδικές καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 17 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.